Nästan alla middagsrecept och en del luncher kommer från böckerna: ”Våra Bästa GI-recept” och ”GI in the City” med Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson
MÅNDAG
Frukost: Mangosmoothie
Lunch: Renskavssallad
Mellanmål: 5 cm gurka, 1/2 paprika och 200g grönsaksjuice
Middag: Yoghurtmarinerad kyckling
TISDAG
Frukost: Omelett med 3 hackade cocktailtomater och basilika
Lunch: Stekt kyckling med squash- och champinjon-sallad
Mellanmål: 2dl keso blandat med finhackad röd paprika, gräslök och salt
Middag: Äggsallad med varmrökt makrillfilé
ONSDAG
Frukost: Björnbärsmoothie
Lunch: Tonfisksallad (utan ägg)
Mellanmål: 1 dl ”Stinas småost” och 1 päron
Middag: Köttfärsfylld paprika + sallad
TORSDAG
Frukost: Omelett med champinjoner och strimlad rödlök
Lunch: Kebabsallad
Mellanmål: 1 apelsin
Middag: Kycklingpaj med krispig Machésallad
FREDAG
Frukost: Fruktsallad på ½ äpple, ½ banan, ½ päron och ½ dl hallon
Lunch: Chili Con Carne
Mellanmål: 1 dl keso med finhackad gurka och lite salt
Middag: Laxsoppa
LÖRDAG
Frukost: Omelett med rökt skinka i strimlor och dragon
Lunch: Rödspätta med sparris
Mellanmål: 1 äpple lite blandade nötter
Middag: Nötgryta
SÖNDAG
Frukost: Hallonsmoothie (se recept)
Lunch: Kycklingpaj (det som blev kvar fr i torsdags)
Mellanmål: Päron och lite nötter
Middag: Skaldjursgryta
Glöm inte att dricka minst 2,5 liter vatten per dag.
Glöm heller inte bort att andas! Slut ögonen och ta tre djupa andetag när du kommer till jobbet, innan du går iväg på lunchen och innan du åker hem för dagen. Det är lätt att glömma att själen behöver träna också.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar